...........................................................................Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη.................

ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ

ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ
.......................με καθημερινή ειδησεογραφία....................καλή και παραγωγική χρονιά το 2016...............................

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Οι έξι αντικαρκινικές τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της νόσου

   Οι 6 αντικαρκινικές τροφές που πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα σας    

6 αντικαρκινικές τροφές που πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα σας

Τα ποσοστά του καρκίνου συνεχίζουν να καταγράφουν ανοδικές τάσεις, με την υιοθέτηση της κατάλληλης διατροφής όμως, μπορείτε να ενισχύσετε σημαντικά την άμυνα του οργανισμού σας.
Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της νόσου.
Δείτε έξι τροφές που καταπολεμούν τον καρκίνο και που θα πρέπει να έχετε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας, το ψυγείο ή τον καταψύκτη.

Σπόροι τσία
Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, πολύ εύγεστοι και περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, όπως η κουρσετίνη, η καμπφερόλη και το χλωρογενικό οξύ, τα οποία συνδέονται με την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα και του προστάτη.
Οι σπόροι τσία είναι επίσης πλούσιοι σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.


Κόκκινα σταφύλια
Η πολύτιμη ρεσβερατρόλη δεν βρίσκεται μόνο στο κόκκινο κρασί. Είναι μία από τις πιο μελετημένες ενώσεις που δρουν ενάντια στον καρκίνο, αναστέλλοντας την καρκινογένεση.
Οι φλούδες των κόκκινων σταφυλιών είναι πλούσιες σε ρεσβερατρόλη. Τα κόκκινα και μοβ σταφύλια περιέχουν επίσης ανθοκυανίνες και κατεχίνες, δύο πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Καρύδια
Τα καρύδια περιέχουν σχεδόν διπλάσια αντιοξειδωτικά από τους άλλους ξηρούς καρπούς.
Περιέχουν πολύ υψηλές ποσότητες άλφα-λινολενικού οξέος, ένα απαραίτητο οξύ που συνδέεται με μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου.
Οι πολυφαινόλες που περιέχουν βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.
Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι το ψήσιμό τους καθιστά ευκολότερο για το σώμα να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά τους.


Αγκινάρες
Οι πολυφαινόλες στις αγκινάρες προκαλούν θάνατο των κυττάρων του καρκίνου του μαστού και του ορθού.
Παρότι δεν αποτελούν θεραπεία γι’ αυτές τις μορφές καρκίνου, τα φυτοχημικά που περιέχουν προλαμβάνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Οι αγκινάρες αποτελούν επίσης καλή πηγή φυλλικού οξέος, μιας σημαντικής βιταμίνης του συμπλέγματος Β που σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα.


Μύρτιλλα
Είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, τα φλαβονοειδή που τους δίνουν το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους.
Οι ανθοκυανίνες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και συνδέονται με την αναστολή διαφόρων μορφών καρκίνου.
Συγκριτικά με πάνω από 20 άλλα φρούτα και λαχανικά έχουν την υψηλότερη «συνολική αντιοξειδωτική ικανότητα».

Λαχανάκια Βρυξελλών
Οι ινδόλες (θειούχες ενώσεις) και τα ισοθειοκυανικά, μόρια που απαντώνται στα σταυρανθή λαχανικά, αναστέλλουν τον σχηματισμό όγκων στην ουροδόχο κύστη, στο στήθος, στο ορθό, στο ήπαρ και στους πνεύμονες.
Η κατανάλωση περισσότερων σταυρανθών λαχανικών έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, των πνευμόνων και του μαστού.
Τα λαχανάκια Βρυξελλών αποτελούν επίσης εξαιρετικές πηγές βιταμινών C και K.


________
Πηγή: rodalesorganiclife.com, onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου