...........................................................................Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη.................

ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ

ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ
.......................με καθημερινή ειδησεογραφία....................καλή και παραγωγική χρονιά το 2016...............................

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΑΙΔΗΨΟΣ Ιστορία της Αιδηψού

Τα ιαματικά νερά της Αιδηψού σύμφωνα με τη μυθολογία είναι το δώρο του Θεού της φωτιάς Ήφαιστου προς την Θεά Αθηνά για τον προστατευόμενο της Ηρακλή. Η θεά Αθηνά , για να ξεκουράζεται ο Ηρακλής μετά από τους άθλους του, ζήτησε από τον αδερφό της , Ήφαιστο, να φέρει στην επιφάνεια της γης νερά θερμά, Ιαματικά για να ξεκουράζουν και να γιατρεύουν. Ο Ήφαιστος με το θεϊκό του σφυρί χτύπησε τα έγκατα της γης και αμέσως άρχιζαν να αναβλύζουν θερμά νερά από πηγές της Αιδηψού.
Πέρα όμως απο τη μυθική υπόσταση των ιαματικών νερών υπάρχει και η πραγματική που είναι γνωστή απο τους αρχαίους χρόνους μέχρι και σήμερα. Αμέτρητοι είναι αυτοί που έχουν επισκευθεί την Αιδηψό με σκοπό να ευεργετίσουν το σώμα τους κυρίως αλλά και το πνεύμα του με τη λήψη ιαματικών λουτρών. Αυτές οι ευεργετικές ιδιότητες των νερών που αναβλίζουν απο τα έγκατα της γής έχουν πιστοποιηθεί και επιστημονικά με το πέρασμα των χρόνων γεγονός που ενίσχυσε την επιθυμία όλων και περισσότερων ανθρώπων να επισκευτούν τη συγκεκριμένη περιοχή καθιστώντας τη έναν απο τους σημαντικότερους προορισμούς για ιαματικό τουρισμό. 
Όπως σε κάθε σημαντικό προορισμό έτσι και στην Αιδηψό δεν ήταν λίγοι οι διάσημοι επισκέπτες που με την παρουσία τους έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο στην περιοχή. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Ρωμαίο Στρατηγό Σύλλα, τον Αριστοτέλη Ωνάση, τη Μαρία Κάλλας, το Κωστή Παλαμά, το Μενέλαο Λουντέμη, τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, τον Ομάρ Σαρίφ, τη Γκρέτα Γκάρμπο και πάρα πολλοί άλλοι που καθιέρωσαν την περιοχή των Λουτρών Αιδηψού σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό. 
Σήμερα η περιοχή ακολουθώντας τους κανόνες της σύγχρονης τουριστικής ανάπτυξης αλλά και σεβόμενη την ιστορία της προσελκύει όχι μόνο τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τον ιαματικό τουρισμό αλλά και όσους ενδιαφέρονται για άλλα είδη θεματικού τουρισμού αξιοποιώντας στο έπακρο της φυσικές δυνατότητες της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου