...........................................................................Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη.................

ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ

ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ
.......................με καθημερινή ειδησεογραφία....................καλή και παραγωγική χρονιά το 2016...............................

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

"Δύναμη Πολιτών": Καλούμε τους δημότες να στείλουν μέσα από την κάλπη των δημοτικών εκλογών ένα ισχυρό αντιμνημονιακό και αντικαλλικρατικό μήνυμα

  Ομιλία του Φώτη Δεληβοριά υπ. Δημάρχου Μαραθώνα στη συγκέντρωση 
στο πρώην Δημαρχείο Νέας Μάκρης την Κυριακή 12-1-2014

   

                             Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι

Τις παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2004 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλος υπέγραψε Υπουργική απόφαση κατασκευής ενός τεχνητού νησιού με μαρίνα, εμπορικά καταστήματα και άλλες κερδοσκοπικές δραστηριότητες μπροστά στο λιμανάκι της Νέας Μάκρης. Ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος και το Δημοτικό συμβούλιο επικύρωσαν την απόφαση του Υπουργού. Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Μια ομάδα δραστήριων συμπολιτών μας πήρε την υπόθεση στα χέρια της. Συγκρότησε επιτροπή, έκανε προσφυγή στο ΣΤΕ μάζεψε υπογραφές, ενημέρωσε τους κατοίκους και τελικά κατάφερε να πείσει τη πλειοψηφία των δημοτών για τις βλαπτικές επιπτώσεις που θα είχε στο περιβάλλον και την τοπική οικονομία  η υλοποίηση του σχεδίου. Δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο υποχώρησαν άτακτα και  το ΣΤΕ ακύρωσε την απόφαση του Υπουργού. Μέσα από αυτή τη νίκη των πολιτών ξεπήδησε η δημοτική μας παράταξη.


 Η φιλοσοφία  της Δύναμης Πολιτών συνοψίζεται στο τρίπτυχο Διαφάνεια, ενημέρωση, Συμμετοχή. Διαφάνεια όλων των ενεργειών της Δημοτικής αρχής, ενημέρωση των δημοτών σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τα κοινά, και συμμετοχή του πολίτη στη λήψη των αποφάσεων που καθορίζουν  τον τρόπο που θα οργανώσει τη ζωή του σε αρμονία με τους άλλους συμπολίτες του αλλά και το περιβάλλον που ζει, εργάζεται και δημιουργεί.
Οι καιροί όμως αλλάζουν . Την ευδαιμονία  μιας ρηχής και χωρίς σταθερές  βάσεις  ανάπτυξης, διαδέχεται η απελπισία της  κρίσης και η κατάρρευση. Υπεύθυνη μια ανερμάτιστη  πολιτική και οικονομική ηγεσία ,που με μόνο ενδιαφέρον τη δική της επιβίωση δεν δίστασε να παραδώσει τη χώρα στα νύχια των διεθνών κερδοσκόπων και το λαό στη ανέχεια και την εξαθλίωση.
Οι δημοτικές εκλογές  θα γίνουν  στο μέσο μιας κρίσης που η ανεργία πλησιάζει επίσημα το 30% , οι φόροι και τα χαράτσια στερούν κάθε ίχνος ικμάδας από τα νοικοκυριά, τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις  κλείνουν με ρυθμό καταιγίδας, τα χρέη βγάζουν τους ανθρώπους στο δρόμο και κάποιους τους οδηγούν στην αυτοκτονία.
Μέσα σ αυτό το ζοφερό κλίμα που προδιαγράψαμε, οι δημοτικές εκλογές που έρχονται δεν μπορεί παρά να είναι πολιτικές.


Παντού , όπου κι αν πάμε συναντάμε ανθρώπους αγανακτισμένους, ανθρώπους θυμωμένους, ανθρώπους εξαπατημένους που αναρωτιούνται γιατί μετά από τόσες θυσίες δεν έρχεται η ανάκαμψη που τους υποσχέθηκαν; Ανθρώπους απελπισμένους, ναυαγούς  που δεν βλέπουν κανένα φως στον ορίζοντα. Κανένα σημάδι ελπίδας. Και όλοι γνωρίζουμε , εκτός ίσως από κάποιους του ΔΝΤ και της Κυβέρνησης , του Εurogroupκαι του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, ότι ο απελπισμένος άνθρωπος μπορεί να γίνει και ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος.
Επομένως το πρώτο πράμα που ζητά σήμερα ο πολίτης είναι η αξιοπρέπεια και η ελευθερία του που χάνονται και τα δύο από την χωρίς τέλος ανέχεια που του έχει επιβάλει το πρόγραμμα  «σωτηρίας» της χώρας, τα μνημόνια και η Τρόικα.
Το δεύτερο σημείο που θα επικεντρώσουμε είναι το μέλλον της αυτοδιοίκησης μέσα από το νόμο του  Καλλικράτη.  Τότε είχε διαφημιστεί ως το σύστημα που θα δημιουργούσε ισχυρούς Δήμους και θα έφερνε το δημότη στην εξουσία. Ούτε το ένα , ούτε το άλλο επιβεβαιώνεται. Οι Δήμοι έχουν απογυμνωθεί από πόρους (μείωση 40%) και προσωπικό, με συνέπεια να μην μπορούν να ασκήσουν τις πρόσθετες αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί. Όσον αφορά τους δημοκρατικούς και συμμετοχικούς θεσμούς, ακυρώνονται ο ένας μετά τον άλλο (δημόσια διαβούλευση, Δημόσιος απολογισμός, συνήγορος του Δημότη) και η απόσταση του πολίτη από τον Δήμαρχο ολοένα αυξάνει. 
Καλούμε τους δημότες να στείλουν μέσα από την κάλπη των δημοτικών εκλογών ένα ισχυρό αντιμνημονιακό και αντικαλλικρατικό μήνυμα, ένα μήνυμα υπέρ των θεσμών που βάλλονται: της ελευθερίας , της εθνικής ανεξαρτησίας  της κοινωνικής Δικαιοσύνης και της πραγματικής Αυτοδιοίκησης.

ΧΥΤΑ Γραμματικού, ανακύκλωση, κομποστ, μηχανήματα κοπής ξύλων.
Αποχέτευση –βιολογικός καθαρισμός
Εθνικό πάρκο Σχινιά.
Πολεοδομικός σχεδιασμός όλων των κοινοτικών ενοτήτων του Δήμου
Παραμέληση της περιφέρειας
Ερήμωση εμπορικού κέντρου
Κάμπος Μαραθώνα, αγροτικά προϊόντα, άνθη
Τουριστική προβολή και  Μαραθώνα. Προστασία ανάδειξη αρχαιοτήτων
Φαράγγι Οινόης και πύργος
Ρεματιά Βαρνάβα, κτηνοτροφία
Νερό δίκτυα αμιάντου , ΕΥΔΑΠ, τιμές νερού
Μείωση αντικειμενικών αξιών (6η γειτονιά.)
Παράνομη χωματερή Μπρέξιζας, Καταδίκη Δημάρχου
Σκάνδαλο για το κωπηλατοδρόμιο

Σχολεία 1ο δημοτικό, Γυμνάσιο Μαραθώνα
Κοινωνική πρόνοια
Κέντρο υγείας
Αστική συγκοινωνία
Δασάκι
Αγωγός 150 κv
Ψηφίσματα διαμαρτυρίας για:
Χαράτσια,
 μείωση μισθών συντάξεων,
ιδιωτικοποίησης νερού

Η Δύναμη Πολιτών στάθηκε αυτά τα χρόνια απέναντι σε μια δημοτική αρχή , που συνεχίζοντας την ίδια πολιτική υποχώρησε στις αξιώσεις των οργανωμένων συμφερόντων που λυμαίνονται την παραλία, αντί να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων Δήμων όπου το δικαίωμα της διασκέδασης συνυπάρχει με το δικαίωμα του πολίτη που θέλει την ησυχία του, τάχθηκε εξοργιστικά με το μέρος των μεγάλων συμφερόντων και ανέχθηκε ή και προστάτεψε παρανομίες που έθιγαν άλλους συμπολίτες μας.
Όπως δείχνει περίεργη ανοχή σε επιχειρήσεις που καταπατούν δημόσιους χώρους , ακόμη και δρόμους για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους.
Αφήνει κοινόχρηστους χώρους στη βουλιμία ιδιωτικών συμφερόντων (ΔΑΣΆΚΙ) αδιαφορεί για το μπάζωμα ρεμάτων και πιάνεται στον ύπνο όταν η φύση αντιδρά. Όλοι θυμόμαστε τις περυσινές πλημμύρες και τις καταστροφές στην Λ. Διονύσου , Αγ. Μαρίνα και παραλία Μαραθώνα με αιτία τα  ρέματα  που χρόνια τώρα μπάζωναν ιδιώτες κάτω από τα αδιάφορα ή και συνένοχα μάτια των Δημοτικών αρχών.
Έχει εγκαταστήσει πελατειακό σύστημα εξυπηρέτησης των ημετέρων, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του Δήμου ως όργανο ψηφοθηρίας και επανεκλογής. Απλές υπηρεσίες που αυτονόητα είναι δικαίωμα του πολίτη εμφανίζονται ως δήθεν εξυπηρετήσεις με αντάλλαγμα σε ψήφους.
Εμφάνιζε πλαστά δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς το αεροδρόμιο ως πραγματοποιημένα για την είσπραξη κοινοτικών επιδοτήσεων από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Όλα αυτά η Δύναμη πολιτών τα αποκάλυπτε και τα κατήγγειλε. Με βάση δικές της θεμελιωμένες καταγγελίες στο συνήγορο του πολίτη, ο Νομάρχης της Ανατολικής Αττικής διέταξε την παύση λειτουργίας των 2 ανεξέλεγκτων χωματερών που λειτουργούσαν στην πρώην αμερικανική βάση και τον εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη κατά του Δημάρχου, όπου σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε 23 μήνες φυλακή.
Φίλοι και φίλες
Υπέρτατος νόμος για μας είναι ο Δήμος στην υπηρεσία του πολίτη. για τον πολίτη και όχι για τους γαμπρούς της εξουσίας που ψεύδονται και εξαπατούν προκειμένου να εκλεγούν με μοναδικό σκοπό να συμμετάσχουν στο πάρτι με τα πλούσια εδέσματα που προέρχονται από την εκμετάλλευση των κόπων και των εισφορών των δημοτών.
Το ότι η χώρα μας έφτασε στην υπερχρέωση και την καταστροφή των μικρών και μεσαίων νοικοκυριών δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται στη κακοδιοίκηση και τις σπατάλες  μοιραίων πολιτικών μεταξύ των οποίων και δημοτικοί άρχοντες που χρησιμοποίησαν την εξουσία που τους δόθηκε για την εξυπηρέτηση σκοπων που δεν είχαν σχέση με το συμφέρον της πόλης.
Σήμερα και εν όψει δημοτικών εκλογών απευθύνουμε πρόσκληση ενότητας προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τις συλλογικότητες ,που συμφωνούν μαζί μας ότι οιμνημονιακές πολιτικές πριν ή μετά την τρόΙκα είναι υπεύθυνες για τα σημερινά προβλήματα και ότι  η ανατροπή των πολιτικών αυτών είναι η μοναδική διέξοδος.
Είμαστε ανεξάρτητη δημοτική κίνηση , πιστεύουμε βαθειά στη αρχή της αυτονομίας των μαζικών χώρων, αλλά δεν θα αρνηθούμε την στήριξη από πολιτικά κόμματα που θεωρούν, όπως κι εμείς, ότι η ανατροπή της λάθος συνταγής που εφαρμόζεται κατ επιταγήν των διεθνώνχρηματοπιστωτικών κέντρων του ΔΝΤ της ΕΕ και της Κυβέρνησης  είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά και τη τοπική αυτοδιοίκηση.
ΦΩΤΗΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ

Η Δύναμη πολιτών κι εγώ προσωπικά ως επικεφαλής έχουμε στρατευθει σε αυτό τον αγώνα, που δεν είναι μόνο αγώνας για την εκλογή ενός νέου Δημάρχου ή για  την αλλαγή μιας δημοτικής αρχής. Είναι αγώνας για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια για την πατρίδα και τη Δικαιοσύνη.
Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους νέους ανθρώπους, που η επίσημη πολιτεία τους στριμώχνει στο περιθώριο και την ξενητειά. Τους καλούμε να συμπορευτούν μαζί μας όχι για να τους καθοδηγήσουμε , αλλά για να καθοδηγήσουν αυτοί εμάς. Τους χρωστάμε πολλά και πρώτα απ όλα το μέλλον τους ,που το έχουμε υποθηκεύσει στους πιστωτές στο όνομα μιας έωλης και στρεβλής ανάπτυξης που στηρίχτηκε σε πήλινα πόδια.
Καλούμε τέλος όλους τους πολίτες που θέλουν να δώσουν μια ηχηρή απάντηση, σε όσους έχουν τη ευθύνη για το σημερινό κατάντημα της χώρας.
Σε όσους αμφιβάλουν , στους αναποφάσιστους , σ αυτούς που ρωτάνε πως, με ποιον; Με τι; Δίνουμε την απάντηση, δανεισμένη από τον μεγάλο Νίκο Καζαντζάκη:
Μην καταδέχεσαι να ρωτάς:  «θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου